(in mijn sav)anne

hoe? wat? waar? wanneer? wie?

(in mijn sav)anne.

Ooit begon het als een blog waarop ik kleine gedichtjes, hersenspinsels, schrijfsels en liefdesverklaringen plaatste. Al van heel jong was ik bezig met taal en poëzie, ik won er zelfs prijzen mee, en lang was dat dan ook mijn grootste focus.

Gaandeweg kwam er af en toe beeld bij. Initieel om het woord kracht bij te zetten. Uiteindelijk werd beeld de pure essentie van in mijn savanne, al speelt woord ook nog vaak een grote rol in mijn werk. Idealiter gaan ze zelfs hand in hand. Dat is een oefening die ik elke dag weer probeer te maken.

Ironisch genoeg bevatten mijn werken meestal elementen die recht tegenover de werkelijke savanne staan. Bij mij tref je consistent bergen, water en felle kleuren aan. De naam in mijn savanne lijkt op het eerste gezicht dan ook ongelukkig gekozen, maar niets is minder waar. Oorspronkelijk is het afgeleid van mijn eigen naam - ik twijfelde tussen dat en iets met caravanne, aiai - en ik voelde geen nood om de naam die ik al meer dan dertien jaar gebruik voor mijn creatieve uitlaatklep te veranderen. Dat geeft soms rare blikken, maar uiteindelijk ook een goed verhaal.

In 2021 besloot ik, aangemoedigd door mijn vrienden, om het allemaal wat serieuzer te beginnen nemen. Ik richtte mijn zaak op, en de interesse bleek enorm. Ongezien en amper gehoopt, maar hier zijn we. Met professionele website en al. De gekunstelde blog had zeker ook haar charme, maar de vrouw (en haar kunst) evolueert, en het platform evolueert mee. Sterker nog, sinds eind 2023 is er zelfs een in-house atelier! De zolder werd volledig verbouwd naar mijn wensen en het is werkelijk een ruimte om de vingers bij af te likken: veel plaats voor veel kunst (en soms ook veel rommel, maar dat is nodig voor het creatieve proces, toch?). Over vooruitgang gesproken!

Wees dus heel welkom in mijn savanne. Snuister op het gemak eens rond. Pak een warme chocomelk - of een mojito - en waan je in een andere wereld. Er is met zoveel liefde aan deze online ruimte gewerkt en het totaal representeert helemaal hoe ik mij altijd zou willen voelen: heerlijk warm, vrolijk en veilig (en dat past dan misschien wel weer bij de werkelijke savanne).

gij wilt nog dingen over mij weten?

goed dan:

  • uitgeweken Limburger; in het mooie Leuven
  • 1992
  • in een ver verleden lang topsport (tennis) gedaan
  • tewerkgesteld aan de KU Leuven binnen de faculteit taal- en letterkunde
  • vroeger faalde ik altijd in plastische opvoeding, look at me now
  • perfectionist tot in de kist